Moers bekent kleur

Het verhaal achter Moers

Er was eens, in een land hier ver vandaan...

"Proost!", zeiden Han en Ard tegen elkaar op MidWoodstock 2014, toen ze hun nieuwe bandje Moers hadden opgericht. Het moest een band worden met een doel: Het Goede Doel. Han zei: "Doe Maar!". Stan sloot zich daar snel bij aan, en riep: "Bløf!". Het punt is duidelijk: het is Nederlandstalige popmuziek wat de klok slaat. Het stel ging op zoek naar een goede drummer; helaas was alleen Hjalmar beschikbaar. Hij moest het even aan zijn moeder vragen, maar mocht gelukkig meedoen! Met een goede toetsenist erbij zou het helemaal De Bom zijn. Al snel werd Niels gevonden om die vacature te vullen. Met vijf ervaren muzikanten waren de repetities snel succesvol; al na drie maanden was het optreden op Winterstoppop een debuut van formaat. Stiekem dansen hoeft niet, na een optreden van Moers is iedereen van de wereld! Met een setlist vol dansbare hits en vrolijke meezingers bezorgen ze de luisteraars een waar feest. Sinds dat biertje op Midwoodstock wordt nog steeds met groot enthousiasme gerepeteerd, om een zo groot mogelijk arsenaal aan liedjes op te bouwen. Het resultaat: Moers - Pop in je moerstaal.

De HjalMeister

Hjalmar

Baard // Gezelligheidsdier // Wereldreiziger // Drummert

Hjalmar Verdonschot, bouwjaar 1989, is de iets te dikke drummer (en soms zanger) van het span. Ook wel bekend als de pilsvogel zorgt deze vrolijke baardman vaak voor een lach op het gezicht bij ons vrouwelijk publiek. Normaal gezien is hij werkzaam op een universiteit, maar tegenwoordig weet hij dat steeds lastiger te combineren met Moers, zijn andere bands The Titanium White, The Glory Singers en Slokkie Gruis en de Handkarren en een bestuursfunctie bij Stichting Music Events Wervershoof.
O ja, hij speelt ook nog toneel! Als er nog tijd over is staat hij graag langs de lijn bij Strandvogels, verzamelt hij Kuifjes en Paling & Ko-albums, is hij bezig met zijn platencollectie of zit hij in de kroeg met vrienden. Zijn lievelingsband is Led Zeppelin, Doe Maar en Bløf zijn de Nederlandstalige invloeden en Twarres is het favoriete Friese one-hit-wonder. Hij eet graag burgers, Italiaans of Aziatisch. Wordt depressief van het uitblijven van een knappe Tindermatch en heeft een hekel aan het huidige spel van het Nederlands elftal. Hij heeft geen hond en is vrijgezel: Moers zoekt vrouw!

De Benjamin

Han

Jongkie // Mede-oprichter // Gitarist // Saaie vent

Gitarist Han Sierkstra is de jongste van het stel. Als muzikale omnivoor is niets hem te gek: van Motown tot Iron Maiden, van Doe Maar tot Brennan Heart en van Einaudi tot The Offspring. Toen hij in het jaar 2000 op zijn tiende verjaardag een gitaar kreeg was het al snel duidelijk: dat werd niks. Na jaren gitaarles begon het toch ergens op te lijken, waardoor hij uiteindelijk met Simba en de Moordenaars zijn debuut op het podium maakte. Op jamsessies in 't Kraaienest overwon hij de laatste podiumvrees, en leerde hij o.a. Ard en Hjalmar kennen. Na een gezellig avondje besloten Ard en hij samen een bandje te beginnen...
In het dagelijks leven werkt onze gitarist als Electrical Engineer: techniek ligt hem wel. Verder vult hij zijn tijd met zijn vriendin en doodsaaie hobby's als hardlopen, koken, het slopen en weer maken van elektronica en het vergelijken van appels met peren. Hoopt voor z'n 30e nog eens een 24-uurs Bassie&Adriaan-marathon af te kijken, en verwelkomt alle mogelijke excuses om zijn huwelijksaanzoek uit te kunnen stellen.

Kale koppen, niet te stoppen!

Ard

Podiumbeest // Frontman // Nestor // Multi-instrumentalist

Ard Molenaar is de nestor van de band. Zijn exacte leeftijd hebben we nooit kunnen achterhalen, maar zijn lengte komt overeen met de gemiddelde lengte van de mensheid rond 1824...
Ard wordt gezien als de minst kundige vocalist van de band, maar omdat hij de band oprichtte mocht hij zelf kiezen wat hij wilde doen. In het dagelijks leven bouwt hij als een soort Willie Wortel machines waar ze bij 'How do they do it' nog een puntje aan kunnen zuigen. Hij houdt erg van leuke dingen doen, maar heeft daar niet altijd tijd voor. Naast Moers speelt hij namelijk ook nog in Wishful Drinking, waar hij de basgitaar bestrijkt. Verder is hij pedofilatemaan (iemand die graag kinderpostzegels in de fik steekt) en Pearl Jam-fan. Zijn favoriete liedjes zijn Onderweg van Abel en het gehele oeuvre van de Zangeres Zonder Naam. Lievelingseten: Grouwe urten met spek en Amsterdamse ui. Voor een EK- of WK-finale curling hoef je hem 's nachts niet wakker te maken, dan zit 'ie allang voor de tv met een grote mok Wiener melange! Je kunt hem écht irriteren door poep op z'n hoofd te smeren. Hij heeft geen huisdieren, maar is wel trotse bezitter van een echte Cindy™.

Onze eigen Ray Charles

Niels

Toetsenist // Party-animal // Steevast te laat // Kok met k-o-k

Piano? PiaYES! Als onze Toverende Toetsenist met z'n handen over het klavier raast zou je zweren dat het een klavijf was. Grote kans dat je al vaker van zijn kunsten hebt genoten; met zijn band Unique Creation maakt Niels van Doorn al jaren de Nederlandse podia onveilig. Het kan ook zijn dat je hem net gemist hebt: er gaat geen dag voorbij zonder dat hij ergens te laat komt opdagen...
Ooit begon hij net als z'n vader en opa op de accordeon. Na een jaar of vier heeft hij die in de wilgen gehangen, en het was pas jaren later dat zijn maatje Eddy hem vroeg om weer eens keyboard te gaan spelen. Daarmee was UC een feit en werd Niels' muzikale carrière nieuw leven ingeblazen. Zijn verdiensten daar leidden er eind 2014 toe dat Moers na een serieuze zoektocht bij hem uitkwam.
Als kok bij De Graaf in Enkhuizen kookt hij dagelijks de pannen van het dak. Om bij te komen van de hectiek in de keuken mag hij graag een potje gamen. In tegenstelling tot de meeste toetsenisten heeft Niels verkering met een vrouw.

Ja, dat is z'n basgitaar

Stan

Basbaas // Vrijgezel // Keurige heer

Stan ‘Constantijn’ Evers is de basgitarist van de band. Zijn favoriete kleur is blauw, hij is 1.93m lang en vaak jarig als we optreden. Oja: hij is nog vrijgezel. Stan is in het dagelijks leven belastingadviseur en dat heeft de band tot nu toe windeieren opgeleverd. Hadden we al vermeld dat hij nog vrijgezel is?
Op zijn 14e is hij begonnen met het bespelen van de gitaar maar na een aantal jaren gaf hij zich gewonnen: hij zou het voortaan met twee snaren minder gaan doen. Grooven op de basgitaar, dat is waar zijn rikketik sneller van gaat kloppen. Dan denk je misschien: “waarom dan in naam van den hemelse God in een Nederlandstalige band?”. Dezelfde gedachte kwam bij hem op toen Han – oud bandlid bij Simba en de Moordenaars – hem vroeg bij Moers te komen spelen. Nou, zo merkte Stan al snel, omdat Nederlandstalige muziek gewoon de shit is! Was hij eerst nog allergisch voor deze muziek, nu danst hij vrolijk mee op moppies van Nick en Simon, Frans Bauer en Corrie Konings (ja, echt!).
Gezelligheid, broederschap en een muzikale klik met deze jongens heeft ervoor gezorgd dat alles hem geen Moer(s) meer kan schelen. Alles is goed, zolang hij maar maf verkleed op het podium het feestje mag bouwen met de jongens van Moers!

Il Fenomeno

Maarten

Legende // Schilder // Wereldverbeteraar

'What if I say I'm not MAARTEN OTTENS!?'